Columbopedia: Patrick Macnee

Geplaatst op donderdag 16 juli 2020 @ 02:22 , 42 keer bekeken

Patrick Macnee

Patrick Macnee werd geboren in Paddington (Londen) op 6 februari 1922 als kind van een aristocratische familie (die aan zijn moederskant zelfs verbonden zou zijn aan de legende van Robin Hood). Na de scheiding van zijn ouders groeide de jonge Patrick ('Pat') op bij zijn moeder en haar vrouwelijke partner Evelyn, en doorliep Eton College, waar hij zich bekwaamde in toneelspel. Later behaalde hij zijn bul op het gebied van acteren en was voor het eerst op de bühne te zien in 1941, en een jaar later was hij figurant in zijn eerste film, The Life and Death of Colonel Blimp.

Na dienstjaren in de marine tijdens de oorlog volgden steeds meer film- en toneelrollen, zoals Mission of Danger (MGM). Op TV had hij een rol in onder meer Alfred Hitchcock Presents. Begin jaren '60 zou hij zijn beroemdste rol krijgen, in de baanbrekende Britse TV-serie The Avengers, in ons land bekend als De Wrekers. John Steed, de charmante en flamboyante Engelsman uit de serie, was hem op het lijf geschreven. De serie werd een grote hit en zou meerdere vervolgen krijgen. Macnee zou in films spelen als Young Doctors in Love, A View To A Kill (uit de James Bond reeks), Sea Wolves en was op televisie te zien in series als Sherlock Holmes en Thunder in Paradise.

Columbo-fans kennen hem van zijn rol als zeekapitein in de aflevering Troubled Waters (seizoen 4). Macnee zou op hoge leeftijd sterven, in 2015.

Op Clubs bestaat een prachtig eerbetoon aan Macnee en The Avengers.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: