67 keer bekeken

Eddie Albert

 • zondag 01 november 2020 @ 04:51
  #2
  reactie op (#1) Serpentor

  Hij was fantastisch 

    handtekeningafbeelding
 • zaterdag 31 oktober 2020 @ 21:51
  #1

  Eddie Albert

  De bijna een eeuw oud geworden acteur Eddie Albert is voor Columbofans de indrukwekkende Majoor Generaal Martin Hollister uit de aflevering Dead Weight uit het eerste seizoen. In die aflevering pleegt hij een moord in zijn huis, niet wetende dat zijn daad gezien wordt vanuit de haven.

  Maar er was zoveel meer, zoals zijn onvergetelijke rollen in Roman Holiday (samen met Audrey Hepburn en Gregory Peck) en The Heartbreak Kid, twee vertolkingen die hem een Oscar-nominatie opleverden. Albert was ook in jongere jaren zanger en artiest bij het circus. Ook op Broadway liet hij zijn sporen na, zoals in de musical Oklahoma.

  Eerst had Albert zijn weg gezocht in de wereld van zaken, totdat de beurscrash van eind jaren '20 hem op een compleet ander spoor bracht. Toen de Tweede Wereldoorlog aanbrak tourde hij als clown, terwijl veel mensen niet wisten dat hij eigenlijk Duitse onderzeeboten fotografeerde voor de Amerikaanse inlichtingendienst. De vrouw van Albert, Margo, was actief in extreem linkse kringen. Om die reden stond Albert al snel op de lijst van verdachte personen. Er zat voor Albert niets anders op dan zijn naam voor een comite te zuiveren. Door zijn heldhaftige dienst in de oorlog was zijn reputatie ten dele hersteld, terwijl zijn echtgenote veel moeite bleef hebben met het vinden van werk.